333
25.03.2020
25.3.2020 Igrače za otroke

V dneh, ko življenje obstoji in po medijih poslušamo zgolj ene novice, so prišli do nas predstavniki iz Zaposlitvenega centra Avantus in nas presenetili s prav posebno donacijo.

V podjetju kjer pridne roke invalidov izdelujejo igrače za otroke, so se odločili, da nam jih nekaj podarijo. A nekaj skoraj ne moramo reči, saj smo dobili dve veliki polni škatli teh čudovitih igrač.

Te igrače se bodo pridružile številnim drugim igračam v vozilih številka 2, 4 in 17. Na intervencijah jih namreč podarimo otrokom, da jih vsaj malo potolažimo in da za trenutek pozabijo na nesrečo v kateri so bili udeleženi. Prizori, ki so jim otroci priča v raznih nesrečah, jih lahko zaznamujejo za celo življenje in učinek tako preproste igrače je v takem trenutku zares izjemen.

Hvala za to donacijo. In hvala tudi vsem ostalim, ki ste nam kdaj koli kaj donirali. Žal se vsakemu posebej ne moramo zahvalit.  

Naj še povem, da imamo sedaj zalog igrač zagotovo za nekaj let, tako da hvala vsem, ki bi nam želeli še podariti kakšno igračo, vendar jih trenutno imamo res ogromno. Mogoče pa bi jih bili veseli kakšni otroci v vaši bližini.


Hvala


Gasilska brigada Maribor

M.B.